dissabte, 18 d’abril del 2015

Versió en català de l'article que em van publicar a Triatletas en red.


El triatló no és un esport individual. Els reconeixements i les medalles seran per els tres escollits, però aquestes no s'aconsegueixen sense un equip al voltant del triatleta. L'equip és fonamental si et dius Gómez Noya, Sebastian Kienle, Jan Frodeno o Mario Mola, però també si el teu nom passa desapercebut perquè no apareixes entre els mil primers de la classificació.
Entrenar en equip és fonamental. Per als professionals, però sobretot per als amateurs. És clar que fet i fet ningú nedarà per tu els 3.800 m, ni farà 180 km de bici i la soferta marató d'una IM, però el fet de formar part d'un equip et pot ajudar a arribar al dia D a l'hora H en la millor condició física i mental possible.
Els beneficis de treballar en grup i amb un entrenador que et porti el control de l'entrenament són molts i la millora que en trauràs serà evident i ràpida.

El rendiment que et donaran les sèries de les tres disciplines és clar. No és el mateix sortir a córrer sol i intentar complir el que marca el teu entrenament (10 sèries de 1000 3'30 ") que amb els teus companys d'equip, on sempre hi ha qui tiri més que tu. Els piques que es generen són bons i sans i rendiràs molt més del que ho faries sol, sense ningú al costat que t'apreti. En natació més del mateix. Pots fer unes bones sèries de 50m tu sol a la piscina però si tens algú davant que et marqui un ritme t'anirà millor i encara més si ets tu el que va davant i tens a un altre company a peus que et pressioni una mica. Donaràs molt més del que pots, segur.
Entrenar en grup en bici no té res a veure amb sortir a rodar sol, per molt bon ritme que agafis amb la teva cabra i la postura aerodinàmica. Les guerres dels dissabtes al matí per veure qui es posa a marcar el ritme són de les batalles més boniques que hi ha a l'esport. Després de tants piques, el dia de la competició estaràs a punt per donar el millor de tu davant la gran batalla.

Entrenant en equip coneixeràs persones que comparteixen el mateix amor que el teu per aquest esport. No sentiràs sol. La convivència fa que es creï, en moltes ocasions, un clima d'unió i de suport mutu per superar els reptes cada vegada més durs. A les competicions no et sentiràs sol. Saps que pertanys a un equip i lluitareu junts pel mateix objectiu, passi el que passi durant la prova.

Si entrenes per lliure et pot fer molta mandra posar-te a córrer a la nit, després d'una jornada laboral llarga i estressada, durant el dur hivern. Si pertanys a un equip tindràs més ganes de sobreposar-te a la mandra, no ets l'únic que pensarà "què diminis faig jo aquí podent estar a casa al sofà", i entre sèrie i sèrie pots riure una mica i tot ... si encara et queden forces, és clar.

La importància de tenir un entrenador és crucial. Entrenador compartit, però que et traurà el millor de tu. No només et cantarà els teus temps de pas en les sèries a la pista d'atletisme, sempre voldràs quedar bé davant la seva presència i mostrar-li que la teva millora és important.

I amb equip es poden fer bons esmorzars post entrenament que et demostren que a la vida no només és entrenar i patir, s'ha de gaudir!

Ara que ja tens clar que si entrenes en grup milloraràs, no esperis i apunta't ja a un equip ... i que sàpigues que el meu és el millor.

1 comentaris: